МЗС РФ: ми відповімо на "зліплений нашвидкоруч" "Акт підтримки свободи України"

П'ятниця, 19 грудня 2014, 18:54

У Міністерстві закордонних прав Росії розчаровані тим, що президент США Барак Обама підписав "зліплений нашвидкоруч" закон "Про підтримку свободи України, вважають його антиросійським та погрожують відповісти.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Олександр Лукашевич у своєму коментарі.

"Нічого спільного з завданням "підтримки свободи" в Україні цей текст не має. Він носить неприйнятний і зухвалий характер, відображає прагнення впливових кіл США законодавчо і надовго закріпити лінію зламу відносин з Росією" - зазначив він.

Крім того, він назвав таку політику США "юридично нікчемною".

"Таке рішення підкладає під російсько-американські відносини потужну міну, здатну підірвати перспективу нормальної взаємодії за багатьма напрямами" - зазначив Лукашевич.

Вину за наслідки він поклав виключно на американську сторону.

Крім того, за його словами, Росія не залишить без реакції ворожі дії Вашингтона і міри у відповідь будуть прийматись залежно від того, як США розпорядяться підписаним законом.

Як відомо, президент США Барак Обама підписав "Акт на підтримку свободи в Україні", який уповноважує його ввести нові санкції проти РФ.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США ухвалив законопроект "Акт підтримки свободи в Україні", який передбачає надання Україні озброєння та статусу союзника поза НАТО та уповноважує ввести нові санкції проти РФ.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News