В РФ пройшли мітинги на підтримку каналу ТВ2

Неділя, 21 грудня 2014, 15:22

У Москві і Томську пройшли мітинги на підтримку незалежної телекомпанії ТВ2.

Як повідомляє Meduza, у Томську, за оцінками організаторів, участь в акції взяли близько 3 тисяч осіб. У свою чергу МВС оцінило кількість учасників у 900 осіб.

Мітинг відбувся під гаслом "Томська влада, поговори з народом!". На нього були запрошені губернатор Томської області Сергій Жвачкін, мер міста Іван Кляйн, спікер обласної думи Оксана Козловська і спікер міської думи Сергій Ільїних.

Ніхто з них на мітинг не прийшов. Засновник телекомпанії ТВ-2 Аркадій Майофис заявив, що таким чином томська влада самоусунулася.

Більшість з тих, хто висловлювався сьогодні на мітингу, говорили про те, що закриття ТВ-2 - ще один крок до знищення свободи слова в країні, повідомляє Радио Свобода

На захист телекомпанії під листом президенту Володимиру Путіну підписалися майже десять тисяч мешканців Томська.

 
 

Разом з тим у Москві відбувся узгоджений з владою мітинг на підтримку ТВ-2 і вільної регіональної преси. Як повідомляє Радио Свобода, участь в акції взяли понад 300 осіб.

Присутні прийняли резолюцію, в якій зажадали від томських і федеральних органів влади створити всі умови для роботи ТВ-2 і проскандували "Руки геть від ТВ-2".

Організаторами акції виступили партія "Яблуко", Фонд захисту гласності і Спілка журналістів Москви.

Фото "Радіо Свобода"

Мітинг під гаслом "Томська влада, поговори з народом" став відповіддю на мовчання після минулого в Томську 14 грудня пікету на захист телекомпанії ТВ-2. Тоді на площe перед СФТІ побували близько п'яти тисяч мешканців Томська.. Проте ні влада міста, ні області ніяк не прокоментували народні збори.

Як відомо, Томський обласний радіотелевізійний передавальний центр на початку грудня повідомив телекомпанію ТВ2 про намір з 1 січня розірвати договір на ефірне мовлення на Томськ і передмістя. Телекомпанія подала скарги до ФАС і прокуратури. 

ТВ-2 - одна з найстаріших в Росії незалежних телекомпаній, заснована у травні 1991 року. Її діяльність відзначена 23 нагородами ТЕФІ і ТЕФІ-Регіон.

Як відомо, саме по ТВ2 показали сюжет про те, як у російських регіонах набирають "волонтерів"- добровольців для відправки їх на Донбас воювати на боці бойовиків.

Джерело відео - Радио Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування