Білорусь не пускає в Росію електроніку з Калінінграда

Понеділок, 22 грудня 2014, 14:25

Митні органи Білорусі перекрили транзит до Росії електроніки з Калінінградської області.

Про це заявили директор з маркетингу російського холдингу GS Group Андрій Безруков і гендиректор заводу електроніки "Телебалт" Віктор Борисенко, пише Прайм.

Обидві компанії виробляють продукцію в Калінінградській області і доставляють її в Москву, Санкт-Петербург та інші російські міста автомобільними перевезеннями транзитом через Білорусь.

"В цілому закритий транзит для всієї електроніки, виробленої в Калінінградській області, під заборону потрапила в тому числі і наша продукція. Керівництво компанії не отримувало ніяких повідомлень від представників митної служби Білорусі, машини просто перестали пускати через кордон", - заявив Безруков ТАСС.

За його словами, в даний момент GS Group готує офіційний запит в білоруську митницю.

"Формально митні органи можуть зупинити вантаж на перевірку, але фактично за весь час проходження вантажів через митницю жодного такого випадку не було", - додав він.

Він запевняє, що вся продукція вироблена на заводі в Калінінградській області.

"Наші машини затримані з 3 грудня на литовсько-білоруському кордоні на Ошмянській митниці. Вони вже розміщені на складі тимчасового зберігання, ми змушені платити за зберігання нашого товару. Зараз на кордоні стоять шість машин на загальну суму товару 45 млн руб.", - розповів Борисенко.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Білорусь домовилася з Росією фіксувати ціни на експортовані продовольчі продукти до цієї країни в доларах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News