Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Податкова контролюватиме переміщення товарів у зоні АТО

Вівторок, 23 грудня 2014, 10:35

Податкова міліція спільно з прикордонниками, працівниками МВС та СБУ жорстко контролюватиме переміщення товарів у зоні проведення АТО.

Про це йдеться у повідомленні Державної фіскальної служби.

"Активізація взаємодії всіх силових відомств у роботі та посилений контроль над переміщенням вантажів, зокрема, вугілля, палива та товарів народного споживання, із зони так званої ДНР на підконтрольні Україні території, і назад", - наголосив перший заступник голови Держфіскальної служби Володимир Хоменко.

За його словами, працівники податкової міліції при штабі АТО будуть оперативно виїжджати на перевірки вантажів і, за необхідністю, адекватно реагувати.

Окрім того, вони будуть нести службу на блокпостах, через які проходять основні магістралі, що використовуються для вантажоперевезень у зоні проведення АТО.

Як зазначається, на цей час в Донецькій та Луганській областях прикордонниками розгорнуто 13 контрольних пунктів в’їзду -виїзду: 12 - автомобільних та 1-залізничний.

Середні добові показники руху через встановлені контрольні пункти складають від 30 до 50-ти тисяч осіб та 10-15 тисяч транспортних засобів.

Прикордонники спільно з працівниками ДФС, МВС та СБУ виявляють непоодинокі спроби незаконного переміщення великих партій товарів народного споживання як до, так і з зони проведення антитерористичної операції.

Хоменко зазначив, що сьогодні пріоритетними завданнями для податкової міліції є відновлення повного контролю за переміщенням товарів у зоні проведення АТО та протидія незаконному вивезенню та ввезенню товарів та вантажів.

"Ми маємо забезпечити проведення заходів щодо перевірки документів всіх транспортних засобів, які перевозять вантажі чи товари на цих пунктах, реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності, проведення догляду машин на предмет наявності нелегальних товарів та контрабанди, а також - контроль за сплатою відповідних податків та платежів", - зазначив Хоменко.

Згідно із повідомленням, вже на сьогодні за результатами оперативних заходів припинено 27 спроб переміщення вантажів за документами сумнівного походження, з них 6 випадків пов’язаних з незаконним перевезенням вугілля - 330 тонн. Також припинено спроби нелегального перевезення алкоголю та цигарок.

"Економічна правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування