Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Терористи хотіли паралізувати роботу маріупольських меткомбінатів - Метінвест

Вівторок, 23 грудня 2014, 11:41

У Метінвест-Холдингу вважають, що вбивство охоронців "Азовсталі" і вибух залізничного мосту – частини одного теракту, покликаного зупинити роботу двох металургійних підприємств Маріуполя. 

Таку заяву оприлюднила прес-служба підприємства після нічних подій.

"Уночі 23 грудня в Маріуполі було вчинено підрив залізничного мосту, який пов'язував металургійні комбінати імені Ілліча й "Азовсталь" Групи Метынвест із Маріупольським торговельним портом, і збройний напад на трьох співробітників МК "Азовсталь", які охороняли залізничний перегін у районі мосту "Мухинський", - ідеться в заяві.

"О 00:20 група людей у камуфляжній формі, озброєних автоматичною зброєю, обстріляла азовстальців, які патрулювали залізничний перегін. У результаті вбито працівника товстолистового цеху, (а) слюсара-ремонтника з важкими пораненнями доставлено в лікарню, третій співробітник не постраждав", - зазначає холдинг.

"При огляді місця події працівниками міліції були виявлено два мішки тротилу поруч із опорою мосту, неподалік від місця нападу на працівників підприємства", - заявляє Метінвест.

Тієї ж ночі о 01:45 було вчинено підрив залізничного мосту через ріку Кальчик на 1260 км залізничного перегону. У результаті порушено залізничне сполучення з Маріупольським торговельним портом і міським залізничним вокзалом.

"Металургійні комбінати імені Ілліча й "Азовсталь" опинилися перед загрозою зупинки: через Маріупольський торговельний порт меткомбінати отримували не менше 30% сировини (вугілля, залізорудний концентрат, аглоруда) і вивантажували не менше 60% металопродукції", - заявляє холдинг.

"На даний час фахівці комбінатів оперативно шукають інші способи доставки й відправлення вантажів", - додає прес-служба.

Гендиректор ТОВ "Метінвест Холдинг" Юрій Риженков заявив: "Останнім часом підприємства Групи Метінвест постійно зазнають нападів і обстрілів. Це відбувається як у зоні АТО, так і за її межами – достатньо згадати про нещодавні провокації в Запоріжжі, Кривому Розі".

"Сьогодні загинув працівник "Азовсталі", завдано шкоду маріупольським меткомбінатам. Не хочеться вірити, що знищення української металургії є чиєюсь свідомо поставленою метою", - сказав він.

"Ми робимо все можливе, щоб подолати наслідки обстрілів, провокацій, нападів, які руйнують наше виробництво, транспортні шляхи, адже ці наслідки позбавляють нас сировини", - заявив Риженков.

"Я сподіваюся, що СБУ, міліція, прокуратура захистять нас і наші міста від злочинців і зроблять усе для збереження промислового потенціалу на південному сході України. В іншому випадку регіон може поринути в хаос", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування