Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Закон про РНБО можуть розглянути повторно до кінця тижня - Пашинський

Вівторок, 23 грудня 2014, 12:00

Голова комітету з нацбезпеки та оборони Сергій Пашинський не виключає, що закон про РНБО знову внесуть на розгляд сесійної зали до кінця поточного тижня.

Про це він заявив журналістам у кулуарах парламенту у вівторок

За словами Пашинського, депутати досі не знають поіменного списку своїх колег по коаліції, які не голосували за цей законопроект у вівторок, оскільки "зависла система".

"Зараз ми будемо це з’ясовувати", - сказав він.

За словами Пашинського, профільний комітет збереться знову, може, навіть "у найближчі години", для того, щоб доопрацювати законопроект.

До того ж, комітет з питань правової політики перевірить закон на відповідність Конституції України, щоб упередити нарікання деяких депутатів.

"Після цього наш комітет підтвердить свої рішення і закон буде знову внесений до зали найближчими днями", - сказав Пашинський.

Раніше 23 грудня депутатам не вистачило 3 голоси для ухвалення нового закону про Раду національної безпеки та оборони, 302-ма глосами вони відправили його на повторне друге читання.

Законопроект, зокрема, передбачає, що рішення РНБО будуть вводитися в дію указом президента і будуть обов’язковими до виконання всіма органами виконавчої влади.

Також документ передбачав суттєве розширення повноважень РНБО в різних сферах.

Депутат від Радикальної партії Юрій Шухевич назвав це "державним переворотом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування