Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Путін заборонив чиновникам мати закордонні рахунки

Вівторок, 23 грудня 2014, 12:01

Президент РФ Володимир Путін підписав закон, що розширює перелік держслужбовців, яким заборонено мати рахунки і зберігати гроші та цінності в іноземних банках за межами Росії.

Про це пише Прайм.

Як повідомляється, заборона тепер діє для широкого переліку чиновників, чиї рішення стосуються нацбезпеки. Документ розміщений на офіційному порталі правової інформації у вівторок.

Закон набуде чинності 1 січня 2015 року.

Прийнятий закон поширює таку заборону на всіх держслужбовців, які беруть участь у підготовці рішень, які зачіпають питання суверенітету та національної безпеки країни.

Йдеться  про федеральних і регіональних чиновниках, співробітників Банку Росії і держкомпаній, перелік яких встановлений нормативними актами відповідного рівня.

Закон також передбачає, що всі чиновники повинні надавати відомості про доходи, майно і зобов'язання майнового характеру. Це стосується і тих, хто претендує на держслужбу.

Якщо чиновник купить нерухомість, автомобіль або цінні папери на загальну суму, що перевищує дохід його сім'ї за попередні три роки, доведеться надати і відомості про витрати: своїх, дружина та неповнолітніх дітей.

Державним і муніципальним чиновникам і федеральним парламентаріям також заборонять брати участь в управлінні господарюючими суб'єктами і займатися бізнесом навіть побічно (згідно з чинною нормою, їм заборонено "здійснювати підприємницьку діяльність").

Якщо поліцейський, слідчий або митник зробив "незначне" корупційне порушення - він може бути покараний зауваженням або доганою, військовослужбовець - доганою, а цивільний чиновник - зауваженням.

Ще однією поправкою співробітникам поліції та органів внутрішніх справ ставиться в обов'язок повідомляти про будь-які спроби схилити їх до скоєння корупційних дій.

Для правоохоронців також вводиться стаття про "звільнення у зв'язку з втратою довіри" - співробітники МВС втрачатимуть роботу, якщо не врегулювали конфлікт інтересів, не подали декларації про майно, доходи та витрати, займаються бізнесом або мають закордонні рахунки.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування