Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд дав умовний термін двом з тих, хто обстрілював офіс "Правого сектора" в Харкові

Вівторок, 23 грудня 2014, 18:40

Дзержинський райсуд Харкова визнав винними двох учасників масових заворушень зі стріляниною, які відбулися в березні, в центрі міста, і призвели до смерті двох та поранення п'яти осіб.

Про це йдеться у вироку, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Згідно з інформацією, обвинувачені зізналися у скоєному і "щиросердно розкаялися", а свідчення давати відмовилися, посилаючись на те, що все викладено в обвинувальному акті, і їм додати нічого.

У мотивувальній частині рішення, зокрема, зазначається, що обвинувачені вели неприцільний вогонь по 3-му поверху будинку на вул. Римарській, 18, де розташований офіс декількох організацій - в тому числі "Просвіта", "Патріоти України" і "Правий сектор-Схід".

Стрільбою були пошкоджені вікна та інтер'єр будівлі.

Крім того, один з обвинувачених привіз на місце зіткнень бензин для виготовлення запальної суміші.

Суд визнав обвинувачених винними в організації масових заворушень, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, і засудив їх до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 1,5 і 2 роки.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку. До того часу, як він набере чинності, обидва обвинувачених залишаються під домашнім арештом.

Як відомо, в ніч на 15 березня в центрі Харкова на пл. Свободи виник конфлікт між людьми з георгіївськими стрічками та їхніми опонентами, які приїхали на мікроавтобусі Volkswagen Transporter з дніпропетровськими номерами.

Конфлікт завершився перестрілкою та атакою людей з георгіївськими стрічками на будівлю, де знаходяться офіс "Просвіти", "Патріота України", "Правого сектора-Схід" та інших організацій. В результаті перестрілки двоє людини загинули, п'ятеро (в т.ч. і співробітник міліції) - поранені.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками складу злочинів, передбачених п.п.1,5,15, ч.2 ст.115 (умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб), ч. 2 ст. 294 (організація масових заворушень, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків) і ст. 348 (замах на життя працівника правоохоронного органу) КК України.

Правоохоронці затримали 38 учасників подій з обох сторін конфлікту. Щодо 27 з них суд присудив адміністративний арешт. Двом було оголошено про підозру у вчиненні злочину та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Зараз розслідування провадження у п.п.1,5,15, ч.2 ст.115 (умисне вбивство двох осіб, вчинене за попередньою змовою групою осіб способом, небезпечним для життя багатьох осіб) і ст. 348 (замах на життя працівника правоохоронного органу) КК України триває.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...