Янукович жалкує лише про те, що не завадив "авантюристам"

Середа, 24 грудня 2014, 08:16

Екс-президент Віктор Янукович не почувається відповідальним за те, що відбувається зараз в Україні.

Про це він сказав в інтерв'ю головному редактору газети "Аргументи й факти".

"Я повною мірою відповідаю за той період, коли я очолював державу й міг впливати на рішення", - заявив Янукович.

"Я нагадаю, що станом на 22 лютого 2014 року, коли був вчинений переворот, в Україні не було громадянської війни, пенсії й зарплати виплачувалися вчасно й у повному обсязі, долар коштував 8,8 гривні, Крим  був у складі України, а в Донбасі не гинули люди", - зазначив він.

"Єдине, за що я відчуваю відповідальність, – що не зміг завадити політичним авантюристам за допомогою зовнішніх сил здійснити державний переворот", - заявив екс-президент, який утік до Росії після розстрілу людей на Майдані у Києві.

Янукович визнав, що "на Майдані було багато патріотів своєї країни, які щиро вірили в успішність європейського вибору для України".

"Однак давайте знову подивимося, кому був вигідний майдан. Десятки тисяч людей, які стояли на Майдані, не отримали нічого", - заявив екс-президент.

"Усі вигоди дісталися безвідповідальним політикам і їхнім спонсорам. Вони брехливими обіцянками переконали людей, що всього цього легко досягнути і єдина завада на шляху до "світлого майбутнього" – це Янукович. Але режисерам цього сценарію потрібен був не Янукович, їм потрібна була Україна", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування