Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Держдумі підозрюють, що обвал рубля влаштував український націоналіст

Середа, 24 грудня 2014, 10:07

Депутат Держдуми від "Єдиної Росії" Євген Федоров попросив Слідчий комітет перевірити можливі порушення керуючим директором Московської біржі з термінових ринків, нібито громадянином США і України Романом Сульжиком.

Про це повідомляють "Известия".

Федоров в своєму зверненні вказав, що Сульжик підтримував Євромайдан в Україні, а в соцмережі публікував гасла Української повстанської армії. На думку депутата, це може свідчити про вчинення злочинів, передбачених антиекстремістскою статтею Кримінального кодексу РФ.

Крім цього, депутат просить перевірити Сульжика на причетність до злочинів, передбачених статтею "Маніпуляція ринком", і його участь у можливих свідомих маніпуляціях на біржі з метою підриву стабільності російського рубля та вітчизняної економіки.

Видання зазначає, що Сульжик, не будучи громадянином Росії, брав участь в опозиційних заходах у Москві, зокрема, на Болотній площі. Крім цього, управлінець взяв участь у подіях на Євромайдані і обмінювався рукостисканнями з американським сенатором і противником Росії Джоном Маккейном.

Фото з Facebook-сторінки Романа Сульжика

"Ми вважаємо, що удар по російській економіці було неспроста завдано саме таким чином. За чітко спланованою операцією стояли конкретні особистості, і однією з таких особистостей міг бути Роман Сульжик. Зараз ще не всі розуміють, що відбувається, але скоро стане абсолютно ясно, що в оздоровленні нашої економіки і поверненні її на належний рівень без чистки п'ятої колони не обійтися", – вважає Федоров.

У свою чергу в прес-службі Московської біржі відкинули підозри, що хтось із її керівників мав можливість вплинути на торги і курс рубля, оскільки таких інструментів в біржі просто не існує.

Сім'я Сульжиків переїхала в США наприкінці радянської перебудови. Там він закінчив університет і до 2008 року працював у американських компаніях, наприклад в JP Morgan Chase - одному з найбільших фінансових конгломератів у світі.

З 2008 по 2011 був директором у російському представництві Deutsche Bank, в якому очолив підрозділ торгівлі терміновими фінансовими інструментами. З квітня 2012 обіймав посаду керуючого директора з ризиків Московської біржі. У липні того ж року став керуючим директором біржі з термінових ринків.

Сульжик також є членом Ради ACI Russia – організації професіоналів фінансового ринку, входить до Ради національної валютної асоціації.

Видання також зазначило, що в Facebook Сульжик підписаний на Арсена Авакова, Семена Семенченко та Олексія Навального.

У середині грудня відбулися так звані чорний понеділок і вівторок, коли рубль різко здав свої позиції відносно до євро і американського долара, а курси іноземних валют стрімко зросли. Пізніше рубль трохи відіграв свої позиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:51
БоксУсик посідає третє місце в оновленому рейтингу найкращих боксерів за версією The Ring
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина у Дніпрі
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
фотоУ Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
Усі новини...