Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада висунула своїх кандидатів, які оберуть голову антикорупційного бюро

Середа, 24 грудня 2014, 12:42

Антикорупційний комітет Верховної Ради висунув трьох осіб до номінаційного комітету для виборів голови Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомив депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

За його словами, "Самопоміч", "Батьківщина" та Радикальна партія запропонували  італійського правоохоронця Джованні Кесслера, БПП - екс-міністра культури Євгена Ніщука, а "Народний фронт" - правника Віктора Мусіяку.

Лещенко зазначив, що остаточно кандидати мають бути затверджені Верховною Радою.

"Таким чином, уже завтра номінаційний комітет може бути повністю сформований. Тож ми маємо всі шанси 24 січня обрати керівника та запустити роботу Антикорупційного бюро. І це добре", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з чинним законом, голова Національного антикорупційного бюро має приступити до роботи 24 січня 2015 року.

Це також передбачено коаліційною угодою ("Забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України з січня 2015 року. Проведення відкритого конкурсного відбору на посаду директора згідно із Законом України "Про Національне антикорупційне бюро України"".)

Закон передбачає спеціальну процедуру обрання голови Національного антикорупційного бюро.

До номінаційного комітету делегуються по троє осіб від президента України, Верховної Ради та Кабінету міністрів.

Ці дев'ять осіб проводять конкурс з визначення трьох претендентів на посаду голови Національного антикорупційного бюро, з числа яких президент обирає одну особу та подає до парламенту для затвердження головою Національного антикорупційного бюро.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування