МВС розшукує лідера "Родіни" Маркова

Середа, 24 грудня 2014, 12:35

Міністерство внутрішніх справ України розшукує колишнього народного депутата, лідера сепаратистської партії "Родіна" Ігоря Маркова.

На сайті відомства у розділі про осіб, які переховуються від влади, сказано, що Марков зник 4 листопада поточного року.

Марков знову в розшуку

Його розшукують у зв'язку підозрою у вчиненні злочину за ч. 4 ст. 296 КК (хуліганство, вчинене групою осіб із використанням холодної зброї).

Йдеться про побиття Марковим і його соратниками учасників акції протесту – активістів ВО "Свобода" – біля будівлі Одеської обладміністрації 2 вересня 2007 року, коли там протестували проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ

Після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах 2010 року кримінальну справу проти Маркова закрили, однак у квітні того ж року Генпрокуратура скасувала постанови про закриття справ.

12 вересня 2013 року Вищий адміністративний суд України визнав доведеним факт фальсифікації результатів голосування на парламентських виборах в окрузі № 133 в Одесі і зобов'язав ЦВК позбавити Ігоря Маркова мандата депутата.

22 жовтня 2013 року Маркова затримали під час допиту в будівлі Одеського обласного управління міліції. Наступного дня його доставили до Києва.

Печерський райсуд Києва обрав для нього запобіжний захід у вигляді двомісячного арешту до 20 грудня 2013. 16 грудня суд продовжив арешт до 13 лютого 2014 року.

Однак 25 лютого цього року суддя Приморського районного суду Одеси Олексій Капля зачитав рішення звільнити з-під варти Маркова.

Як пише "Думская", підставою для цього стала "липова" постанова Верховної Ради про поновлення Маркова в правах.

Марков виступав за федералізацію України та надання російській мові статусу другої державної в Україні.

Зараз, як зазначає "Думская", однопартійці Маркова беруть активну участь у війні на сході України. Зокрема, депутат облради від "Родини" Вадим Савенко (кличка "Сват") керує одним із загонів бойовиків.

Сам Марков перебуває в Москві, але регулярно приїжджає в Донецьку область, перетинаючи контрольовану бойовиками-сепаратистами ділянку кордону.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування