У Гонтарєвої кажуть, що "дочки" російських банків не скуповували валюту

Середа, 24 грудня 2014, 15:41

Національний банк проаналізував діяльність провідних банків із російським капіталом на міжбанківському валютному ринку України і повідомляє, що загалом їх вплив на валютний ринок у жовтні-грудні був нейтральним.

Про це повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі НБУ, коментуючи обвинувачення, що прозвучали на одному з телеканалів на адресу банків з російським капіталом у тому, що вони скуповують валюту і негативно впливають таким чином на ситуацію на міжбанку.

"Аналіз операцій банків із початку року також виявив, що проаналізовані банки були нетто продавцями на міжбанківському ринку України і продали валюти на півмільярда більше доларів, ніж купили", - повідомили у прес-службі.

Згідно з даними НБУ, в жовтні-грудні один з аналізованих банків продавав іноземну валюту у великих обсягах, інші більшою мірою її купували в незначному обсязі.

"У грудні всі проаналізовані банки з російським капіталом продали валюти приблизно на 150 млн доларів більше, ніж купили. Таким чином, інформація про негативний вплив банків з російським капіталом на ситуацію на міжбанківському валютному ринку не відповідає дійсності", - констатує Нацбанк.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...