В Мінську обговорювали відключення електрики Криму – чиновник

Четвер, 25 грудня 2014, 11:23

Обмеження поставок електрики України в Крим стало темою переговорів контактної групи в Мінську.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав колишній "перший віце-прем'єр" окупаційної влади Криму, а сьогодні – представник Татарстану в Казахстані Рустам Теміргалієв.

"Доля поставок електроенергії до Криму зараз вирішується в Мінську на переговорах контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі", – повідомив він.

За словами Теміргаліева, президенти Білорусі та Казахстану зробили українському колезі якусь "пропозицію від якої важко відмовитися", але український президент вирішив посилити переговорні позиції, відключивши Криму електрику.

Він також вважає, що, в разі провалу переговорів у Мінську, "Київ продовжить стратегію стимулювання протестних настроїв у Криму, пік якої припаде на лютий-березень – відключення світла співпадуть з помітним зниженням тиску газу через холоди, дефіцитом питної води і блокуванням поставок продовольства на півострів".

У той же час Теміргалієв допускає, що бойовики Донбасу можуть до того часу "розвинути наступ на південному напрямку".

Також він порекомендував "високоінтелектуальним кримським чиновникам" утриматися від гучних заяв і "не збуджувати ще й кримських татар необдуманими діями і заявами".

Як відомо, у середу вранці на кілька годин Крим практично повністю був відключений від електрики. У Кабміні це пояснили тим, що півострів перевищив ліміт її споживання.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування