Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко назвав умову, за якої коаліція підтримає передбюджетні закони

Четвер, 25 грудня 2014, 12:01

Парламентська коаліція готова ухвалити в цілому передбюджетні закони вже у поточну суботу.

Про це під час брифінгу в четвер повідомив лідер фракції БПП Юрій Луценко.

За його словами, коаліція пропонує уряду виключити із низки законів, що формуватимуть дохідну частину бюджету, положення, які викликали критику у суспільстві та серед депутатського корпусу.

"Ми готові майже всі закони проголосувати за основу, другу половину сьогоднішнього дня та увесь завтрашній відпрацювати їх у профільних комітетах для того, щоб уже післязавтра прийняти їх у другому читанні та в цілому", - заявив Луценко.

Він не сказав, коли саме парламент почне розглядати сам бюджет, оскільки шлях до його постатейного розгляду відкривається лише після ухвалення передбюджетних законопроектів.

"Позиція уряду полягає в тому, що ці закони мають бути незмінними, бо інакше вони руйнують баланс. Але я думаю, ми знайдемо замінники тим статтям, які не підтримає коаліція. Наприклад, ми не вважаємо за можливе економити на доплатах вчителям, на дітях або організаціях інвалідів", – заявив Луценко.

"Ми знаємо, що є ще невикористані резерви в оподаткуваннях олігархів і будемо це пропонувати уряду навзаєм", - сказав лідер БПП.

За словами Луценка, одразу після ухвалення в цілому передбюджетних законів бюджетний комітет матиме 1 день на опрацювання дохідної часини бюджету, а після цього у парламенті почнеться постатейний розгляд фінансового кошторису на наступний рік.

"Теоретично за умови доброї роботи у залі над законами, це може бути в суботу, а бо в понеділок. Але я переконаний, що до Нового року ми бюджет ухвалимо", - зазначив Луценко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування