Тюремники створили спеціальний планшет для ув’язнених

Четвер, 25 грудня 2014, 13:58

Державна пенітенціарна служба відзвітувала про створення спеціального планшету для засуджених, за допомогою яких вони зможуть користуватися мобільним інтернетом та зв’язуватися з рідними.

Про це сказано у повідомленні відомства.

Згідно з повідомленням, мова йде про "спеціалізований інноваційний кінцевий пристрій у вигляді планшету" в рамках Спеціальної інформаційно-комунікаційної системи (СІКС), за допомогою якого, зокрема, можна використовувати Skype.

"При цьому розроблено певні правила користування таким пристроєм із врахуванням передбачених кримінально-виконавчим законодавством України прав та їх обмежень для засуджених й осіб, узятих під варту", – зауважила служба.

Також засуджені матимуть можливість за допомогою СІКС замовляти та одержувати продукти харчування й предмети першої потреби з терміном доставки не більше п’яти діб.

Крім того, стверджує відомство, засуджені зможуть за допомогою такого планшету здобувати вищу освіту в навчальних закладах України шляхом дистанційного навчання.

Реалізацію такого пілотного проекту вже розпочато на базі Білоцерківської виправної колонії № 35, також триває впровадження в установах виконання покарань Чернігівської області.

У наступному році зазначену роботу планується провести в установах та слідчих ізоляторах Сумської, Кіровоградської, Полтавської, Львівської, Харківської, Черкаської та Одеської областей.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування