Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представника Тігіпка у ЦВК призначили у Кабмін – джерело

Четвер, 25 грудня 2014, 21:32

Олександру Павленко, яка балотувалася у Раду від Блоку Петра Порошенка, призначили заступником міністра охорони здоров'я.

Про це "Українській правді" повідомило джерело в МОЗ.

Олександра Павленко, яка позиціонує себе як прогресивного юриста-професіонала, почала професійну діяльність в адвокатській компанії "Рєзніков, Власенко і партнери", пише лобіст РПР Ярослав Юрчишин

Партія президента є не першою у політичній кар’єрі Павленко. У Державній реєстраційній службі вона  значиться одним з керівників Київського міського осередку ПП "Сильна Україна". Не дивно, що під час президентських перегонів-2010 саме вона була радницею та представницею у ЦВК кандидата в президенти Сергія Тігіпка.

В 2012 році Олександра змінює свої політичні вподобання та переходить до партії Наталі Королевської "Україна – Вперед!", представляючи її інтереси в ЦВК.

У розслідуванні 2012 року журналіст Сергій Лещенко назвав її "людиною Ахметова" у лавах Королевської.

Справа в тому, що на той час Павленко була радником Дмитра Тевелєва – голови Національної комісії цінних паперів та фондового ринку, який прямо пов'язаний з Ахметовим. Не дивно, що юридична фірма Павленко позиціонує себе як ефективного посередника у вирішенні питань з Нацкомісією.

Як адвокат Королевської, виступала проти соціологів, які нібито показали невірні рейтинги партії "Україна – Вперед!", що призвело до програшу партії на виборах. Павленко суд програла, за що отримала "чорну мітку" від соціологів.

На позачергових виборах президента у 2014-му Олександра Павленко знову була постійним представником у ЦВК кандидата Сергія Тігіпка. 

Серед відомих та резонансних проектів, якими керувала Олександра Павленко, – судовий позов російської Авіакомпанії "Сибір" проти Міноборони України. Павленко захищала російську сторону у справі про авіакатастрофу літака ТУ-154, внаслідок якої 4 жовтня 2001 року загинуло 78 осіб. Україна суд виграла. Компанія Павленко, за даними їх сайту, досі супроводжує компанію "Сибір" у позовах проти України.

Також Павленко виступала на боці Пінчука у відомій справі про захист його активів в металургійній сфері. Мова йде про конфлікт навколо ВАТ "Нікопольський завод феросплавів". 

"Жодної справи по боротьбі з корупцією на державних закупівлях Олександра не вела. Але саме для цієї ролі її наразі просувають в МОЗ лобі в президентському колі", - зазначає Юрчишин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування