Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вже заявила про готовність навчати абітурієнтів з дипломами "ЛНР" і "ДНР"

П'ятниця, 26 грудня 2014, 10:11

Росія вже готова приймати на навчання абітурієнтів з дипломами так званих самопроголошених "ЛНР" і "ДНР".

Про це розповів міністр освіти і науки Дмитро Ліванов в інтерв'ю російському виданню "Известия".

"Ми виходимо з того, що в південно-східних регіонах України живуть люди, тісно пов'язані з Росією культурними та кровними узами, і вкрай важливо, щоб вони мали повноцінні права і можливості у сфері освіти", - сказав Ліванов.

"Зараз там дуже непроста ситуація у зв'язку з тим, що інфраструктура освіти частково зруйнована, і з тим, що Україна повністю склала з себе відповідальність за те, як розвивається система освіти в проголошених Донецькій і Луганській республіках", - заявив міністр РФ.

"Виходячи з цього, ми вважаємо нашим завданням - разом з колегами по уряду - зробити все для того, щоб діти і молодь, які живуть на цій території, отримували повноцінну освіту і мали можливість його продовжити, якщо вони завершують один із рівнів у цьому навчальному році ", - вважає він.

"Зокрема, важливо, щоб випускники шкіл змогли продовжити навчання в російських вузах. Зараз ми проводимо збір та аналіз інформації. Нам уже відомо, скільки школярів, вчителів, викладачів, студентів, в якому стані знаходяться освітні установи, які їхні потреби в навчальних матеріалах ", - стверджує російський міністр.

"Ми координуємо гуманітарну допомогу, яка йде по лінії освіти, спілкуємося з ректорським співтовариством, керівниками сфери освіти в проголошених "ЛНР" і "ДНР". Наше завдання, щоб у 2015 році були забезпечені в повному обсязі всі необхідні освітні права тим людям, які живуть на цих територіях ", - заявив Ліванов.

"Ми поки аналізуємо непросту правову ситуацію, остаточного рішення немає. Ще раз підкреслю: наша задача, щоб випускники ВНЗ, що працюють на території Донецької та Луганської республік могли знайти собі повноцінну роботу, щоб їхні документи про освіту визнавалися на території Росії. І те ж саме стосується випускників шкіл, принципово, щоб вони змогли вступати у ВНЗ як там, так і в Росії. Немає жодних сумнівів, що ми вирішимо це завдання", - заявив міністр.

Як відомо, українська влада надає ВНЗ, які знаходяться на територіях, тимчасово окупованих бойовиками, майданчики для роботи в інших містах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...