Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Контактна група узгодила поіменні списки полонених для обміну – Кучма

П'ятниця, 26 грудня 2014, 13:51

В рамках переговорів контактної групи з врегулювання ситуації в Донбасі затверджені поіменні списки полонених, які підлягають обміну між Україною та сепаратистами.

Про це агентству "Інтерфакс-Україна" повідомив в п'ятницю представник України в контактній групі Леонід Кучма.

"Поіменні списки затверджені і завізовані всіма сторонами", – сказав він.

Агентство нагадує, що раніше в ході переговорів була досягнута домовленість про обмін полоненими у форматі "150 на 225".

Обмін, за даними сторін, повинен пройти до нового року.

З української сторони в переговорах щодо обміну полоненими брали участь представники СБУ. На останній стадії до переговорів був також підключений Віктор Медведчук, проте, за словами Кучми, він не брав участь у зустрічі в контактної групи в Мінську в середу.

За даними агентства, в ході зустрічі в середу була досягнута домовленість про підтвердження повного припинення вогню, а також про відведення важкої техніки і артилерії від лінії розмежування. Однак, за даними джерел агентства, ряд принципових питань узгоджені не були, що не дало можливості підписати відповідний документ.

Крім того, з боку так званих "ДНР" та "ЛНР" було висловлено готовність щодо пропуску українських гуманітарних вантажів на підконтрольну їм територію.

Як відомо, за даними Міноборони, обмін полоненими може відбутися в суботу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...