Visa відключила російські банки в Криму - ЗМІ

П'ятниця, 26 грудня 2014, 15:30

Міжнародна платіжна система Visa в п'ятницю прийняла рішення відключити російські банки, що діють на території півострова Крим, від своїх сервісів.

Про це повідомило джерело, близьке до платіжної системи, пишуть Banki.ru.

У відповідь на звернення порталу до Visa, платіжна система заявила, що найближчим часом поширить офіційне повідомлення стосовно цього питання.

"19 грудня президент США Барак Обама підписав указ про блокування власності певних осіб і заборону певних операцій, що мають відношення до Криму, що накладає санкції, які забороняють компаніям, зареєстрованим в США, надавати послуги прямо або побічно особам, що здійснюють діяльність на території Криму", - йдеться в офіційній заяві Visa, текст якого є в розпорядженні видання.

Зокрема, в документі наголошується, що ці санкції уряду США "забороняють компаніям Visa International Service Association, Visa USA Inc. і Visa Inc. надавати послуги, а також прямо або побічно сприяти проведенню трансакцій в Криму".

У зв'язку з цим Visa має намір висунути вимоги своїм клієнтам про негайне припинення випуску карт, надання послуг еквайрингу або будь-яких інших операцій у Криму з використанням продуктів і послуг Visa.

Крім того, лідер банківського "пластику" нагадує, що ці обмеження збережуться доти, поки санкції проти Криму будуть зняті.

Станом на 16 грудня на півострові свою діяльність здійснює 31 банк.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...