Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Азербайджані опечатали офіс "Радіо Свобода", вилучили документи та сервер

Субота, 27 грудня 2014, 18:34

Генпрокуратура Азербайджану опечатала офіс бакинського бюро "Радіо Свобода" (Radio Azadlyg) після проведеного там обшуку.

Як  повідомив адвокат Ялчин Іманов, який захищає права Radio Azadlyg, співробітники азербайджанської генпрокуратури розпочали обшук о 10.30 ранку і завершили його близько 18.00 за місцевим часом.

За його словами, були вилучені усі редакційні документи, трудові контракти, печатки, штампи, бухгалтерські папери, усі електронні носії інформації, серед них комп'ютери, флеш-карти, CD-диски. Співробітники прокуратури конфіскували й головний сервер радіостанції.

За словами Іманова, бакинське бюро опечатане й передане під нагляд поліції. При цьому деяким співробітникам бюро не вдалося забрати особисті речі.

Представники прокуратури мотивували проведення обшуку кримінальною справою проти місцевих та закордонних неурядових організацій, що розслідується з травня 2014 року.

Керівництву Radio Azadlyg було пред'явлене судове рішення щодо обшуку. Проте в документі не повідомлялося, який стосунок до цієї кримінальної справи має Radio Azadlyg, підкреслив адвокат.

Слідчі не пояснили й те, додав він, чому опечатали офіс і не повідомили коли його відкриють. Адвокат охарактеризував дії правоохоронців як "повністю незаконні".

Сайт азербайджанської служби "Радіо Свобода" розмістив заяву голови мовної корпорації Ненада Пежича (Nenad Pejic). Він засудив свавільний обшук, назвавши його "помстою влади Азербайджану".

"Азербайджанський режим неодноразово намагався змусити нас замовкнути, - йдеться в заяві. - Однак "Радіо Свобода", створене для забезпечення права азербайджанського народу на отримання інформації, ніколи не припиняло своєї діяльності й працюватиме й надалі, щоб забезпечити його доступ до вільної інформації".

З 1 січня 2009 року влада в Баку припинила мовлення програм на місцевих FM-частотах азербайджанських служб "Радіо Свобода", "Голосу Америки" та BBC. Відтоді програми Radio Azadlyg транслюються в інтернеті та через супутник.

"Телекритика"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
17:06
В якій європейській країні діти найбільше зловживають алкоголем – дослідження
Усі новини...