Рада дозволила генпрокурору призначати людей без стажу і молодше допустимого віку

Неділя, 28 грудня 2014, 10:42

Верховна Рада дозволила генпрокурору у виняткових випадках призначати на посади в органах прокуратури людей, у яких немає визначеного законом стажу роботи в прокуратурі, і які молодші встановленого віку.

Відповідні зміни до чинного закону про прокуратуру за основу та в цілому підтримали 283 депутата на пленарному засіданні парламенту в неділю.

"Мова йде про те, щоб, як виняток, дати можливість генпрокурору приймати на роботу і призначати на посади, починаючи з першого заступника генпрокурора і до помічників, наприклад, керівників прокуратур найнижчого рівня ... осіб, які відповідають спеціальним кваліфікаційним вимогам для заняття адміністративних посад в Генпрокуратурі і прокуратурах нижчого рівня ", - сказав з трибуни автор закону Руслан Князевич.

"Ви знаєте в законі є віковий ценз, а також ценз (на стаж роботи - ІФ) перебування в органах прокуратури, щоб зайняти будь-яку посаду. Ми бачимо необхідність оновлення кадрів в прокуратуру", - підкреслив нардеп.

Закон передбачає, що генпрокурор зможе призначити на посади своїх заступників, їх помічників прокурорів усіх рівнів, їх заступників, начальників управлінь осіб молодшого віку, ніж це передбачено законом, і у яких немає передбаченого законом стажу роботи в органах прокуратури або на судових посадах, але у яких є відповідний стаж роботи в галузі права.

При цьому в законі не вказані "виняткові випадки", в яких генпрокурор може приймати таке рішення.

Разом з тим Князевич зазначив, що ці зміни будуть діяти три місяці, потім набере чинності новий закон про прокуратуру, в якому, як зазначив нардеп, це питання буде врегульовано.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News