Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РНБО: Бойовики не хочуть "миру", проводять вишкіл свого підкріплення

Неділя, 28 грудня 2014, 13:21

Терористи проводять вишкіл нових бойовиків на спеціальних полігонах та продовжують укріплення позицій, заявляючи, що готуються до "відбиття наступу". 

Про це заявив заступник керівника ІАЦ РНБО Володимир Полевий.

За його словами, попри оголошений режим тиші, мають місце поодинокі збройні провокації з боку бойовиків. 

"Терористи проводять вишкіл нових бойовиків на спеціальних полігонах та продовжують укріплення позицій, заявляючи, що готуються до "відбиття наступу". Це свідчить про те, що бойовики не зацікавлені у мирному процесі на Донбасі, і не зупиняться перед провокаціями, звинувативши у порушенні режиму тиші українську сторону", - зазначив Полевий.

За даними РНБО, неспокійна ситуація на Донецькому та Луганському напрямках - обстрілів зазнали с.Піски та Донецький аеропорт.

Фактів застосування важкого озброєння з боку бойовиків не зафіксовано.

Разом з тим поблизу Маріуполя українські прикордонники затримали за підозрою у терористичній діяльності громадянина України, який прямував з окупованої території.

"У затриманого знайшли перепустку та військовий квиток, виданий бандформуванням "ДНР", - повідомив Полевий. 

Як відомо, раніше у прес-центрі АТО повідомили, що  у зоні проведення АТО спостерігається тенденція до зниження кількості та інтенсивності обстрілів: незаконні збройні формування уже другу ніч поспіль не застосовують зброї.

"З півпершої ночі на Донбасі не пролунало жодного пострілу. До цього часу бандити відкривали поодинокий, провокуючий вогонь по позиціях сил АТО: з вечора 5 разів обстріляли українських військових із стрілецької зброї, гранатометів, мінометів та артилерії", - заявили у штабі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування