Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рятувальники евакуювали 211 людей з порома Norman Atlantic

Понеділок, 29 грудня 2014, 07:27

Італійські й грецькі рятувальники евакуювали 211 людей з порома Norman Atlantic на вантажні судна, що перебували поблизу.

Частина людей уже відправлена на вертольотах в італійські лікарні, повідомляє ТАСС із посиланням на грецьке державне телебачення "НЕРИТ".

За останнім даними, на поромі залишаються 256 людей, яких поступово евакуюють.

Протягом ночі три рази вживали спроби почати буксирувати пором до італійського узбережжя, але, як повідомляється, усі вони виявилися невдалими: рвалися троси.

Через тимчасове поліпшення погодних умов Італійський центр порятунку пасажирів, який керує зусиллями по евакуації пасажирів порома, спробував реалізувати альтернативний план "Б", який полягає в масовому пересадженні пасажирів і членів команди, що залишилися, на італійський військовий корабель, який перебуває поблизу, однак посилення вітру так і не дозволило здійснити його.

Італійська сторона заявила, що пожежу загасили, однак грецька сторона офіційно підтверджує лише, що "пожежа локалізована, вогонь узятий під контроль". На борт порома прибув медичний персонал для надання допомоги пасажирам.

У рятувальній операції беруть участь судно Берегової охорони Італії, 10 вантажних судів, вертольотоносець ВПС Італії. Працюють два італійські вертольоти "Супер Пума" і один грецький рятувальний вертоліт.

Раніше повідомлялося, що на поромі є дві українки, які були врятовані.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування