Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк про закупівлю вугілля у "ДНР": Це хто такі взагалі?

Вівторок, 30 грудня 2014, 14:25

Україна купуватиме вугілля з території Донбасу лише за прозорою схемою і лише з тих територій, які контролюються українською владою.

Про це заявив глава уряду Арсеній Яценюк у ході підсумкової прес-конференції 30 грудня.

Коментуючи питання про можливість закупівлі вугілля у бойовиків "ДНР" та "ЛНР", Яценюк заявив: "А це хто такі  взагалі?". 

"Це озброєні бандити, які навіть наші банкомати розграбили.... За зброю (яка є у бойовиків) платить РФ, і там зброї – неміряно. Не уявляю собі, скільки вугілля потрібно було купити (Росії у бойовиків), щоб вони потім купили потім 1 БУК. І в магазині він не продається, а продається в Міноборони РФ, ФСБ РФ, та інших структурах, виключно пов'язаних з РФ", - заявив Яценюк.

Говорячи про закупівлі вугілля з територій Донбасу, Яценюк заявив: "Тільки за прозорою схемою і тільки з тих територій, які контролюються українською владою".

"Але проблема в тому, що вугілля марки А і Т видобувається виключно на тих шахтах, які зараз - під тимчасовим контролем бандитів", - зазначив він.

"Одне з рішень цієї проблеми – виключно державні шахти перереєструються у Києві, оплата за вугілля – виключно по факту постачання, розрахунок зарплатою  шахтарям – виключно на їх карткові рахунки. Така модель. Профільне міністерство  це опрацьовує, буде готове – вийде із пропозицією", - заявив Яценюк .

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: