Путін оголосив про значну лібералізацію економіки Росії

Четвер, 4 грудня 2014, 11:01

Президент Росії Володимир Путін оголосив про значну лібералізації російської економіки та умов для ведення бізнесу.

Про це він сказав під час звернення до Федеральних Зборів РФ у четвер.

За словами Путіна, буде значно обмежений "нав'язливий нагляд" і контроль над бізнесом. Зокрема, наступного року буде запущений відкритий реєстр перевірок, в якому буде вестися облік таких дій.

"Треба нарешті відмовитися від самого принципу тотального, нескінченного контролю", – заявив він.

За його словами, зараз в Росії діє занадто багато перевіряючих органів.

Зокрема, він запропонував ввести для підприємств наглядові канікули на три роки, якщо в попередні три роки не було порушень.

Крім того, Путін запропонував зафіксувати на чотири роки діючі податкові умови.

Також він пообіцяв "полегшити податковий тягар" для нового бізнесу. Нові малі підприємства, за його словами, будуть отримувати дворічні податкові канікули, а нові виробництва – пільги.

Путін також запропонував повну амністію капіталів, які повертаються в Росію.

"Якщо людина легалізує свої кошти і майно в Росії, він отримає тверді правові гарантії, що її не будуть тягати по різних органах", – запевнив він.

За його словами, це допоможе закрити офшорну сторінку в історії російської економіки.

"Наш бізнес нарешті зрозумів, що за кордоном його інтереси ні в що не ставлять. А то і зовсім можуть обдерти, як липку. І що найкраща гарантія – це національна юрисдикція", – упевнений він.

Путін вважає, що ці заходи допоможуть економіці Росії вже через 3-4 роки вийти на темпи зростання вище середньосвітових.

Як відомо, про намір Путіна оголосити про лібералізацію економіки агентство Bloomberg дізналося в кінці листопада. За його даними, до такого рішення Путіна підвели міністри, що вказали на швидку рецесію внаслідок санкцій та необхідність радикальних змін.

Агентство зазначає, що згода Путіна на цю стратегію стало для чиновників несподіванкою, оскільки вони безуспішно намагалися просунути її роками.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування