Чиновники переконали Путіна послабити тиск на економіку – ЗМІ

Четвер, 20 листопада 2014, 10:27

Через погіршення стану російської економіки внаслідок західних санкцій президент Росії Володимир Путін погодився на прохання міністрів про економічну лібералізацію.

Як пише російський Forbes, про це повідомило американське агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела.

За даними агентства, під час зустрічі Путіна з чиновниками економічного блоку в середині жовтня міністр економрозвитку Олексій Улюкаєв заявив, що інфляція в Росії виходить з-під контролю і рецесія неминуча. За словами джерел, Улюкаєв підкреслив необхідність скасування санкцій проти Росії.

На питання Путіна, чи знає той, як цього домогтися, Улюкаєв відповів негативно, зазначивши: "Ми сподівалися, що ви знаєте".

Зі слів джерел, на це Путін відповів, що не знає, і доручив підготувати сценарії розвитку подій в найближчі 10 років у разі посилення діючих санкцій проти Росії.

Згодом чиновники представили Путіну два варіанти і він несподівано вибрав ініціативу, умовно названу "економічною лібералізацією", яка спрямован на полегшення фінансового тягаря корупції для всіх підприємств в країні.

Цю програму чиновники безуспішно просували кілька років, відзначає агентство.

Очікується, що Путін озвучить цю програму під назвою "Економічна свобода" на щорічному зверненні до Федеральних зборів.

За даними газети "Ведомости", звернення відбудеться не 12, як зазвичай, а 4 грудня. Ключовою темою в посланні стане міжнародна повістка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News