Москаль: На Луганщині "мертвим вантажем" лежать 122 тисячі тонн вугілля

П'ятниця, 5 грудня 2014, 10:37

На складах "Лисичанськвугілля" та "Первомайськвугілля" є понад 122 тисяч тонн вугілля.

Про це у п'ятницю пише на своєму сайті голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"На сьогоднішній день на складах об’єднань "Лисичанськвугілля" та "Первомайськвугілля" на підконтрольній Україні території знаходиться 122 тисяч тонн вугілля", - зазначає губернатор.

За його словами, вугілля "лежить мертвим вантажем, оскільки Донецька залізниця (центральний офіс якої, незважаючи на рішення РНБОУ та постанову Кабінету міністрів, так і залишився в окупованому Донецьку), не має вагонів для відвантаження вугілля на теплоелектростанції.

"Виникає парадоксальна ситуація — вугілля закуповується аж у Південній Африці, завозиться в Україну й потрапляє на ТЕС, а те, що виробляється в Луганській області на контрольованій Україні території неможливо відправити на теплоелектростанції через відсутність вагонів та дизельного пального для локомотивів", - наголосив Москаль.

Як відомо, в п'ятницю в Міненерговугілля відбувається екстрена зустріч за участі нового міністра Володимира Демчишина, де намагаються знайти вихід із катастрофічно ситуації з браком вугілля на ТЕС.

За словами одного з директорів, якщо найближчим часом не будуть запущені газомазутні блоки, то станції зупиняться, і багато міст залишаться без світла і тепла, у тому числі Київ.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News