ГПУ завела справу на директора Укрінтеренерго за вугілля з Африки

П'ятниця, 5 грудня 2014, 14:40

У Генпрокуратурі заявляють, що вугілля з ПАР неякісне, тому директору "Укрінтеренерго" обрали міру запобіжного заходу.

Про це Генеральний прокурор Віталій Ярема заявив в інтерв’ю "Українській правді".

За словами Яреми, вугілля, не горить у вітчизняних теплоелектростанціях.

"Вчора обрали міру запобіжного заходу директору "Укрінтеренерго" Володимиру Зіневічу" - доставку в суд. Сьогодні він в лікарні", - сказав Ярема.

Він наголосив, що завдання Кабінету міністрів – забезпечити країну якісним вугіллям.

"Але вугілля, що вони завезли з Південно-Африканської республіки, не горить в наших ТЕС. Це злочин і за це потрібно відповідати. І ми інкримінуємо цій особі те, що він уклав завідомо шкідливий для нашої економіки і витратив 384 млн грн для доставки цього вугілля,що не горить на нашій ТЕС", - сказав Ярема.

Він підкреслив, що у справі проходять керівники "Укрінтеренерго" і "Центренерго". Також проводиться експертиза щодо збитків, завданих державі цим контрактом. 

"Питання, які ми поставили експертам - економіка і якість тепловіддачі вугілля", - сказав Ярема.

За його словами у Генпрокуратури є докази, що вугілля з ПАР неякісне і не відповідає вимогам стандартів, що використовуються на Зміївській, Трипільській і Старобешівській ТЕС, які знаходяться в структурі "Центренерго". 

"Крім того в Цетренерго ми з’ясували ряд зловживань, що стосуються закупівель товарно-матеріальних цінностей. Мова йде про фіктивні фірми, що здійснювали закупівлі і розкрадали гроші. Це відбувалося декілька місяців тому. Фірми купували наприклад запчастини до механізмів, що використовуються на ТЕС у фірм, що надають юридичні послуги", - сказав Ярема.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...