Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На нардепів, яких "хоче" Кадиров, порушив справу Слідчий комітет РФ

Субота, 6 грудня 2014, 09:41

Проти трьох депутатів ВР - Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука - порушено справу про публічні заклики до здійснення терористичної діяльності після їх висловлювань про напад на центр Грозного.

Про це повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

"Головним слідчим управлінням Слідчого комітету РФ за результатами процесуальної перевірки щодо українських депутатів Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 205.2 КК РФ ("публічні заклики до здійснення терористичної діяльності або публічне виправдання тероризму")", - сказав Маркін.

За його словами, Береза, Левус і Мосійчук виступили із заявами, які виправдовують злочини, вчинені 4 грудня в Грозному.

"І за допомогою засобів масової інформації закликали до скоєння аналогічних злочинів на території РФ", - повідомив Маркін.

В рамках кримінальної справи слідством дано відповідні доручення про оголошення підозрюваних у розшук.

При цьому Маркін заявив, що "ще нікому з тих, хто здійснив теракти і подібні злочини на території Російської Федерації, не вдалося піти від відповідальності: хтось вже засуджений, хтось під час опору знищений. Саме така доля чекає тих, хто закликає до подібних злочинів на території Росії, де б вони не знаходилися". 

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав заяви депутатів ВР про теракт у Грозному "блюзнірськими і цинічними".

5 грудня стало відомо, що глава Чечні Рамзан Кадиров доручив силовикам республіки затримати і доставити цих депутатів до Чечні.

ТАСС

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування