Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Правоохоронці: нема підстав відмовляти білорусу з "Азова" в громадянстві

Понеділок, 8 грудня 2014, 16:51

У правоохоронних органах не володіють інформацією, яка могла б завадити білорусу Сергію Коротких з батальйону "Азов" отримати українське громадянство.

Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко на брифінгу з керівниками інших силових відомств у понеділок.

За його словами, контррозвідка промоніторила інформацію щодо можливої причетності Сергія Коротких із позивним "Боцман" до радикальних національних угруповань Білорусі.

"Контррозвідка не має інформації, яка могла б завадити цій людині в отримання українського громадянства", - заявив Наливайченко.

Водночас, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, відомству якого підпорядкований батальйон "Азов", пообіцяв провести додаткову перевірку інформації про причетність Коротких до право радикальних організацій, хоча і вважає її наклепницькою.

"Хочу нагадати вам, що наступного дня після розповсюдження інформації про патріотів у російських ЗМІ зазвичай з’являється "правда життя" про "розіпнутих хлопчиків", рабів і так далі", - сказав Аваков.

"Сергій Коротких відомий заслугами перед Україною, зокрема тим, що у складі батальйону "Азов" він знищив кілька танків противника під час останньої спроби захопити Маріуполь. Мені відомо, що там він діяв зі звитягою, тому заслужив право бути громадянином України", - заявив голова МВС.

Він також відкинув звинувачення усіх бійців батальйону "Азов" у фашизмі.

"У мене немає жодних підстав звинувачувати цих людей. І нехай кожен, хто вважає себе лібералом, демократом чи патріотом зробить хоча б частину того, що зробили ці люди для країни", - заявив Аваков.

Як відомо, 5 грудня президент Петро Порошенко вручив паспорт громадянина України білорусу Сергію Коротких, який воює у складі батальйону "Азов" від самого початку його створення і є командиром розвідки.

Сергій Коротких і Петро Порошенко.  Фото прес-служби президента

За даними видання "Білоруський партизан", у Росії Коротких (прізвисько Малюта) звинувачують у тому, що він нібито здійснив потужний вибух у центрі Москви. Його в 2012 році називали екс-лідером Націонал-соціалістичного товариства.

Також є інформація, що Коротких причетний до викрадення людей у Білорусі.

Із середини 2000-х його ім'я найчастіше зустрічається поруч із іменем Максима Марцинкевича (Тесака), якого звинувачували в бійці з застосуванням холодної зброї щодо антифашистів у Білорусі.

До того, як приїхати в Україну, Сергій кілька років жив і працював на Близькому Сході, де, за наявною інформацією, допомагав охороняти гуманітарні конвої.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування