Суд заарештував одного із вінницьких активістів. За портрет Порошенка?

Вівторок, 9 грудня 2014, 11:41

Суд постановив взяти під варту одного із активних учасників мітингу у Вінниці 6 грудня.   

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook журналістка Тетяна Висоцька, суд заарештував на два місяці вінницького активіста Юрія Павленка.

"У Вінниці було затримано Юрія "Хорта" Павленка, який порвав портрет Президента 6 грудня - під час акції під Вінницькою ОДА (яка завершилася захопленням ОДА активістами)", - написала Висоцька.

За її словами, під час затримання Юрію Павленку інкримінували підозру в масових заворушеннях і наругу над державною символікою.

У свою чергу у вінницькій міліції повідомили, що "затримано одного з активістів-правопорушників".

При цьому його ім’я не називається. За фактами побиття співробітників міліції та грубого порушення правопорядку біля приміщення ОДА слідчим управлінням міліції відкрито кримінальні провадження за ч.4 ст.296 КК України (хуліганство) та ч.2 ст.345 КК України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Один з активістів, причетний до грубих порушень громадського порядку, був затриманий. Ним виявився 25-річний вінничанин. 8 грудня за вказаними статтями правопорушнику було оголошено про підозру та рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Проводяться слідчі дії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування