Україна домагається компенсацій від РФ і покарання Росії за тероризм - Яценюк

Вівторок, 9 грудня 2014, 13:13

Україна подала низку позовів до Російської Федерації, аби та компенсувала збитки, завдані своєю військовою агресією проти України.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засідання Кабміну 9 грудня.

"Національна безпека захищається не лише зі зброєю в руках, але і в судах. Україна подала низку позовів до Російської Федерації з метою компенсації збитків, завданих російською військовою агресією проти України", - сказав він.

"Два позови, що зараз знаходяться в Європейському суді щодо Російської федерації, будуть і далі розглядатися і ефективно завершуватися Україною", - запевнив прем’єр.

"Ми також розпочали подачу позову до Російської Федерації в Міжнародний суд ООН щодо порушення Росією Конвенції про боротьбу з тероризмом. Росія фінансує тероризм – і за це повинна відповісти", - заявив він.

Яценюк також нагадав про два позови, які подані до Стокгольмського арбітражного суду. "Як позов проти російського "Газпрому" про перегляд ціни на газ, так і позов про перегляд транзитного договору, будуть завершені", - сказав він.

"Багато чого проведено. Ми сподіваємося, що протягом найближчого року будуть вердикти Стокгольмського арбітражного суду. Так що це у нас на порядку денному", - заявив прем’єр.

"Об’єктивно, що тимчасова угода, що підписана на тристоронньому рівні, закінчить свою дію 31 березня. Тому є два варіанта як завжди: або домовимося без суду, або він винесе остаточне рішення щодо Газпрому", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування