Заручники в Парижі загинули до початку штурму: подробиці

Субота, 10 січня 2015, 09:54

Мінімум троє заручників в магазині кошерних продуктів були вбиті терористом Амеді Кулібалі ще до початку штурму поліцією.

Про це повідомляє Le Figaro.

Перед захопленням супермаркету Кулібалі подзвонив з найближчого продуктового магазину. Після цього, злочинець, мабуть, неправильно поклав трубку телефону, завдяки чому  поліцейські могли чути все, що відбувалося в магазині.

Телеканал BFM TV зазначає, що інформація була не дуже чіткою, але корисною. Саме це "прослуховування" визначило момент початку штурму -  Кулібалі почав молитися, імовірно, готуючись стратити заручників.

Телеканал France 2 оприлюднив відеозапис захоплення магазина і ліквідації терориста.


Exclusif France 2 : les images du face-à-face... francetvinfo

В ході штурму було поранено семеро людей, включаючи трьох поліцейських. Поліцейським вдалося звільнити 16 заручників.

Також були знайдені тіла чотирьох заручників, з яких як мінімум троє були вбиті при захопленні терористом магазину вдень 9 січня.

Низка ЗМІ з посиланням на джерела AFP допустили, що всі 4 загиблих заручників було вбито при захопленні супермаркету.

Кулібалі перед початком штурму зв'язався по телефону з французьким телеканалом BFM TV і зізнався, що є бойовиком угруповання "Ісламська держава".

Як повідомлялося, двох підозрюваних у здійсненні теракту в редакції Charlie Hebdo, братів Шерифа та Саїда Кауши, вбито під час поліцейської операції.

Терориста, який захопив заручників в магазині в паризькому районі Порт-да-Вінсен, вбито під час штурму, але загинула також частина заручників.

Європейська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування