У Москві поліція затримала активістів за підтримку жертв теракту у Парижі

Субота, 10 січня 2015, 21:00

У Москві на Манежній площі  поліція затримала активістів, які проводили одиночні пікети, а один з них стояв з плакатом на підтримку  жертв теракту у Парижі з написом "Je suis Charlie".

Про це повідомляє ОВД-Інформ.

"Поліція затримала Володимира Іонова і Марка Гальперіна", - повідомив очевидець.

Іонов був затриманий під час проведення пікету в той момент, коли до нього підійшов другий чоловік, який також був затриманий - за словами очевидців, це була провокація. Гальперін був затриманий трохи пізніше.

Пізніше стало відомо, що Іонов та Гальперін були доставлені до ОВД Якиманка, третій затриманий був по дорозі до ОВД відпущений з автобуса поліції.

На затриманих активістів склали протоколи за ст.20.2 КоАП.

Як повідомив Гальперін, у протоколах обом написали, що їх затримали з плакатами Je suis Charlie.

"На фото наш затриманий пікетник - Володимир Іонов (йому 75 років, але він бадьорий і як і раніше -  у строю), а також скан протоколу і окремо збільшене зображення мотивувальній частині: "Тримав в руках плакат "Je suis Charliе".

Усі фото з Facebook Марка Гальперіна
 
 

Як відомо, 11 січня у столиці Франції відбудеться "марш пам'яті жертв терактів". Участь у марші візьму світові лідери, у т.ч.  канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр Британії Девід Кемерон, глава уряду Іспанії Маріано Рахое, президент України Петро Порошенко, голово Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні та голова Європарламенту Мартін Шульц.

10 січня стало відомо, що участь у марші також візьме російська делегація на чолі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим.