РФ візьме участь у марші пам'яті в Парижі. Партію Ле Пен з маршу виключили

Субота, 10 січня 2015, 14:56

Російську делегацію, яка 11 січня відвідає Париж і візьме участь у марші пам'яті жертв терактів, очолить міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Про це повідомили в МЗС РФ.

"У заході візьмуть участь представники різних французьких політичних сил, а також зарубіжних держав. Російську делегацію очолить міністр закордонних справ Сергій Лавров", - йдеться у повідомленні,. 

Як відомо, 11 січня у Парижі відбудеться "Республіканський марш" в пам'ять про жертви терористичних актів, скоєних у Франції 7-9 січня. 

Низка європейських лідерів прибудуть на маніфестацію, зокрема канцлер Німеччини Ангелf Меркель, прем'єр Британії Девід Кемерон, глава уряду Іспанії Маріано Рахое, президент України Петро Порошенко, голово Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні та голова Європарламенту Мартін Шульц.

Про плани РФ взяти участь у мітингу раніше не повідомлялося. 

Разом з тим  газета Le Figaro повідомила, що ультраправий "Національний фронт", очолюваний Марі Ле Пен, виключили з числа учасників "республіканського маршу". 

"Виключаючи "Національний фронт", системі вдалося перетворити момент національного єднання на символ розділення і жалюгідного сектантства", - заявила Ле Пен у своєму Твіттері на це. 

Як відомо, раніше російський "Перший чесько-російський банк" видав ультраправій французькій партії Національний фронт кредит у сумі 9 мільйонів євро.

Посередником в угоді виступив депутат Європарламенту від Національного фронту Жан-Люк Шафхаусер - депутат Європарламенту, член Ради оборони Європи, який брав участь у незаконних та невизнаних світом "виборах" ДНР 2 листопада у якості міжнародного спостерігача. 

Разом з тим веб-сайт Mediapart повідомляє про "інтенсивне лобіювання керівників НФ у Москві" і про зустріч в лютому 2014 лідера НФ Марін Ле Пен з російським депутатом-націоналістом Олександром Бабаковим (внесений до списку санкцій ЄС) та з президентом Росії Володимиром Путіним.

Бабаков значиться в списку найбільших покупців державних активів України". За даними "Форбс Україна", в 2010-2012 рр. Бабаков і його VS Energy придбав гоактівов в Україні на 210 мільйонів грн. Крім того є співвласником готелів "Прем'єр Палас" (Київ) та "Ореанда Прем'єр Готель" (Ялта). Окрім того володіє ТЦ "Метроград" та "Метрополіс".

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...