Європі можуть загрожувати нові теракти - ЗМІ

Неділя, 11 січня 2015, 16:17

Після атаки на Charlie Hebdo на Європу може чекати хвиля терактів.

Про це повідомляє Bild am Sonntag з посиланням на дані спецслужб США.

За даними видання, співробітникам Агентства з національної безпеки США (NSA) вдалося розшифрувати окремі розмови між лідерами угруповання "Ісламська держава".

"Відповідно до них, до Європи прямують підготовані бойовики-терористи, зокрема, замасковані під біженців. Відповідно до отриманої уже після нападу на Charlie Hebdo інформації, Париж є передвісником цілої серії терактів у інших європейських столицях, зокрема Римі", - пише видання. 

Генеральний директор британської контррозвідки MI5 Ендрю Паркер заявив про те, що небезпека "атак з численними жертвами" зросла.

За інформацією Bild am Sonntag, британські спецслужби попередили своїх європейських партнерів про можливі спроби терактів у літаках з використанням вибухових речовин, які, начебто, не можуть виявити детектори в аеропортах.

У свою чергу американський генерал Майкл Флинн, який до серпня очолював Розвідувальне агентство міністерства оборони США, також попередив німецьке видання про можливість наступних після Парижу терактів.

"Ці атаки не є тим, що повинно нас вражати. Ми побачимо більше таких", - заявив Флинн.

Разом з тим міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр в інтерв’ю Bild am Sonntag розповів, що наразі його відомству відомо про близько 260 осіб, які можуть нести загрозу.

Зокрема, близько 550 людей поїхали з Німеччини до Сирії та Іраку. З них від 150 до 180 повернулися,

"30 серед них є фундаменталістами з бойовим досвідом", уточнив де Мезьєр.

Як відомо, внаслідок терактів у Парижі загинули 17 людей, троє терористів були знешкоджені. 

Німецька хвиля

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування