Пошуковці знайшли на Донбасі 170 тіл військових. Більшість не ідентифіковано

Неділя, 11 січня 2015, 20:46

Серед тіл загиблих, знайдених пошуковцями на теріторіях Донбасу, окупованих проросійськими бойовиками, більша частина - не ідентифіковані.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів керівник пошукового загону "Обеліск" з м.Глухів Сумської області Юрій Коваленко.

"Наше завдання  якнайточніше зафіксувати  всі знахідки - відносно техніки, місцевості, враховуючи те, в  якому положенні були знайдені, які речі поруч були", - зазначив він.

"Є живі свідки тих боїв, і їхні свідчення можуть допомогти в ідентифікації знайдених тіл. Наше завдання також - вивезти рештки на контрольовану Україною територію. Потім ми передаємо їх представникам служби, яка транспортує останки до Дніпропетровського моргу. Там іде забір ДНК,  що дасть можливість у подальшому співставляти результати з інформацією, яка міститься у базі даних запитів на пошук безвісти зниклих", - зазначив Коваленко. 

За його словами, за час роботи місії  вдалося знайти близько 170 тіл.

"Мова йде саме про тіла, хоча їх майже неможливо пізнати в обличчя.  Декого діставали з обгорілої техніки, з танків, БТР, БМП", - зазначив він. 

Також Коваленко заявив, що тіла, які пошуковцям вдалося вивезти, "належать точно нашим військовослужбовцям". 

"Було кілька останків "ДНРівців", але ми їх не вивозили, а передавали представникам "ДНР", - додав він.

За словами Коваленка, точної інформації про кількість загиблих на тих територіях немає. 

"Багато легенд, начебто сотні людей лежать в одній ямі, але наскільки правдива ця інформація, все треба перевіряти. Буває, за день проїдеш 400-500 кілометрів, а результат нульовий. Але місія працює, її ніхто не відміняв. Будемо міняти дислокацію, переміщуватися у бік Луганської області, бо вона не відпрацьована", - повідомив Коваленко.

Він зауважив, що по ЛУганщині "багато інформації", але наразі немає домовленості щодо проведення пошукових робіт між "ДНР" і "ЛНР",  а без узгодження пошуковці не можуть туди поїхати.

Укрінформ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування