Банкам ЄС проведуть стрес-тест на випадок виходу Греції з єврозони

Понеділок, 12 січня 2015, 10:34

Банки та інші фінансові інституції Європи проводять стрес-тести своїх внутрішніх систем і повертаються до екстренних планів на випадок можливого виходу Греції з єврозони.

Про це пише The Wall Street Journal.

Серед компаній, які вдаються до таких кроків, джерела видання назвали Citigroup Inc., Goldman Sachs Group Inc., а також британського брокера ICAP PLC.

Плани компаній, як уточнюється, включають "детальні перевірки по контрагентам, на яких вихід Греції з єврозони може справити суттєвий вплив, вивчення ризиків за кредитами і тестування того, як вони будуть надавати транскордонне фінансування для місцевих операцій".

Деякі фірми також готуються до "впливу на платіжні системи і проводять тести валютно-трейдингових платформ, щоб зрозуміти як вони справляться з додаванням грецької валюти."

Напередодні дострокових парламентських виборів у Греції 25 січня, за даними опитувань, лідирує опозиційна партія "Сиріза", яка має намір переглянути угоди Греції з ЄС та МВФ.

Раніше в Німеччині говорили, що вихід Греції з Єврозони є неминучим після виборів 25 січня, наслідком яких може стати відмова Греції від заходів жорсткої економії. 

Про дострокові вибори у Греції було оголошено після того, якпарламент не зміг обрати президента після трьох турів.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування