Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко: опублікований закон про бюджет не відповідає проголосованому

Понеділок, 12 січня 2015, 11:07

Лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявляє про "приховану фальсифікацію" державного бюджету.

Про це вона сказала на погоджувальній раді.

За її словами, кілька положень в розділі, що стосуються децентралізації у надрукованому вигляді не відповідають проголосованому варіанту. Також, стверджує вона, такому варіанту не відповідають деякі норми податкових законів.

"Це торкається не тільки процедури, а й докорінно інтересів громадян. Ми повинні не лише розслідувати цю приховану фальсифікацію, а й передати відповідні матеріали до компетентних органів для того, щоб покарати винних", – заявила вона.

Крім того, вона наголосила, що під час голосування бюджету напередодні Нового року було домовлено про індексацію та підвищення соціальних стандартів, починаючи з 1 липня 2015 року.

"Ми говорили про те, що уряд проаналізує таку можливість і з 1 липня розгляне такий крок як підвищення соціальних стандартів за рахунок індексації. А фактично у цьому бюджеті передбачено, що, незважаючи на радикальну інфляцію і падіння курсу гривні, два роки не передбачено підвищення пенсій та зарплат", – сказала Тимошенко.

Водночас віце-прем’єр В’ячеслав Кириленко спростував звинувачення лідера "Батьківщини". За його словами, після голосування бюджет проходить ще "багато візувань та підписів" і не може бути змінений через домовленості, які існували в рамках коаліції перед голосуванням.

"Ми провели багатогодинні засідання в рамках коаліції. Поза тим процесом та офіційно внесеним документом жодних змін немає та бути не може", – запевнив він.

Як відомо, депутати проголосували держбюджет в ніч на 29 грудня, не бачачи повного документу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування