Суд не відпустив Штепу під домашній арешт

Понеділок, 12 січня 2015, 12:55

Апеляційний суд Харківської області відмовився задовольнити апеляційну скаргу захисту екс-мера Слов'янська Нелі Штепи і залишив її під вартою.

Про це йдеться у резолютивній частині ухвали суду, оприлюдненою в понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

Захист Штепи просила змінити їй запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт.

Разом з тим суд задовольнив апеляційну скаргу звинувачення і скасував ухвалу Червонозаводського райсуду Харкова у частині повернення обвинувального висновку стосовно Штепи прокурору для усунення недоліків.

Суд також визначив призначити новий судовий розгляд в суді першої інстанції на стадії підготовчого засідання.

Мотивувальну частину ухвали буде оголошено в п'ятницю, 16 січня.

Судове засідання проходило за відсутності Штепи, оскільки вона сама апеляційних скарг на ухвалу суду першої інстанції не подавала.

"Коли ми отримаємо на руки повний текст рішення суду, ми будемо звертатися до Європейського суду з прав людини", - заявив адвокат Штепи В'ячеслав Дейниченко.

У свою чергу прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик підкреслила, що чинне законодавство передбачає лише одну міру запобіжного заходу для підозрюваних в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також створенні терористичних груп чи організацій.

Як повідомлялося, Штепу заарештували 13 липня 2014. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування