Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Залізницю на звільненій Луганщині тепер контролюватиме Харків

Вівторок, 13 січня 2015, 11:09

Залізничну інфраструктуру на контрольованій Україною Луганщині передали в підпорядкування Південній залізниці.

Про це на своєму сайті у вівторок повідомляє голова луганської ОДА Геннадій Москаль.

Раніше залізнична інфраструктура Луганщини належала Донецькій залізниці, управління якої так і залишилося в окупованому бойовиками Донецьку.

Це призвело до паралічу роботи залізничного транспорту на контрольованій Україною Луганщині — через відсутність пального зупинилися дизельні пасажирські потяги, а з шахт не могли вивозити видобуте вугілля, що в свою чергу викликало заборгованість із зарплат гірникам, зазначає Москаль.

Зараз вузлові залізничні станції регіону (Сватово, Попасна, Лисичанськ, Рубіжне та інші) підпорядковуватимуться напряму Харкову.

Як зазначалося раніше, на підконтрольній Україні території накопичилося близько 800 вагонів вугілля, але їх неможливо вивезти звідти.

Голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко також зазначав, що вугілля з Донбасу не можуть вивезти через "подвійну гру" залізниці.

"Ми не можемо вважати керівництво (залізниці - ред.) ДНР-рівським. Вони підпорядковуються начальнику Донецької залізниці. Той, у свою чергу, веде певного роду подвійну гру. Він, з одного боку, підпорядковується "Укрзалізниці". Але, з іншого боку, змушений підкорятися і керівництву ДНР", - наголошував губернатор.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування