Міноборони Росії створює "єдиний віртуальний бойовий простір"

Вівторок, 13 січня 2015, 11:30

Міноборони Росії створює мережу центрів міжвидової бойової підготовки військ, які будуть пов'язані "єдиним віртуальним бойовим простором".

Про це на селекторній нараді у вівторок заявив міністр оборони РФ Сергій Шойгу, передають РИА Новости.

"Міністерством оборони проводиться робота зі створення мережі центрів міжвидової бойової підготовки військ. Планується, що такі центри з'являться у кожному військовому окрузі", - сказав Шойгу.

За його словами, матеріально-технічна база центрів дозволить проводити повномасштабну межвидову підготовку військ, скоротити терміни бойового злагодження, а також підвищити готовність формуються угруповань до виконання бойових завдань.

"Передбачається, що до 2020 року всі центри будуть пов'язані єдиним віртуальним бойовим простором. В результаті ми зможемо моделювати оперативно-тактичну обстановку на будь-якому операційному напрямку, незалежно від місць дислокації частин і підрозділів", - повідомив міністр, зазначивши, що це повинно істотно підвищити якість їх підготовки.

Першим має відкритися центр підготовки у Муліно (Нижегородська область РФ).

На його базі планується щорічно навчати до 30 тисяч військовослужбовців з використанням в навчальній програмі комп'ютерних технологій, імітаторів, новітніх тренажерів, що дозволяють вибудовувати тривимірні просторові моделі і практично будь-яку тактичну обстановку на полі бою, зазначає російське видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News