Росія має намір зміцнювати війська в Криму, Калінінграді та Арктиці

Вівторок, 13 січня 2015, 12:49

У 2015 році Міноборони Росії має намір зосередити зусилля на підвищенні бойових можливостей Збройних сил РФ, нарощуванні бойового складу в Криму, Калінінградській області і Арктиці.

Про це у вівторок заявив начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов, передає РИА Новости.

"У 2015 році основні зусилля Міноборони будуть зосереджені на підвищенні бойових можливостей Збройних сил, нарощуванні бойового складу відповідно до планів військового будівництва. Особлива увага приділятиметься угрупованням в Криму, Калінінградській області і Арктиці", - сказав Герасимов.

Як відомо, наприкінці грудня в Росії прийняли нову редакцію військової доктрини: основні положення залишилися колишніми, але вперше з'явилися пункти про забезпечення інтересів в Арктиці, союзницькі відносини з Абхазією і Південною Осетією, а також про небезпеку зарубіжних приватних військових компаній.

"Ймовірність розв'язування проти Росії великомасштабної війни знизилася, але на низці напрямків військові небезпеки посилюються", - вважають автори документа.

Наголошується, що намітилася тенденція зміщення військових небезпек і військових загроз в інформаційний простір і внутрішню сферу країни.

Як відомо, президент РФ Володимир Путін вважає, що Росія внесла свій внесок у зростання міжнародної напруженості, але тільки тому що вона стала захищати свої інтереси.

За його словами, у сфері безпеки Росія не робить нічого, що провокувало б зростання напруженості.

Путін покладав всю відповідальність за ескалацію напруженості в світі на США.

Як відомо Росія постачає проросійських бойовиків на Сході України зброєю. На території Донбасу також воюють російські військовослужбовці.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування