Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СК Росії здалося мало справ проти України: завів ще одну за "геноцид"

Вівторок, 13 січня 2015, 14:29

Слідчий комітет Росії порушив ще одну кримінальну справу проти України за "геноцид російськомовних".

Про це йдеться в повідомленні СК РФ.

Нову "справу" відкрили "за фактами масових обстрілів в період з 01.12.2014 по 12.01.2015 рр" з артилерії, "в тому числі із застосуванням запалювальних боєприпасів", Донецька, Горлівки, Докучаєвська і Оленівки.

Українському керівництву і добровольчим батальйонам СК РФ шиє геноцид (ст. 357 КК РФ), "тобто знищення російськомовної групи населення".

"Зазначена кримінальна справа буде об'єднана в одному провадженні з раніше порушеною кримінальною справою про застосування заборонених засобів і методів ведення війни", - йдеться в повідомленні.

У СК навіть "пояснили" на якій підставі вони порушують справи проти іноземних громадян.

Нібито частина 3 статті 12 КК РФ дає російським слідчим право судити іноземців, "у випадках, якщо злочин спрямований проти громадянина РФ, а також... якщо іноземні громадяни не були засуджені в іноземній державі і притягуються до кримінальної відповідальності на території РФ".

Як відомо, в Росії вже є одна справа проти українських чиновників "за заборонені методи війни", у якій проходять глава МВС Арсен Аваков і губернатор Ігор Коломойський.

Як відомо, на Донбасі триває режим припинення вогню, і українські військові стріляють виключно у відповідь на атаки бойовиків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування