Верховний суд назвав умови відкликання позову в КС щодо люстрації

Вівторок, 13 січня 2015, 15:24

Верховний суд обіцяє відкликати своє подання з Конституційного суду про неконституційність деяких норм закону про люстрацію після внесення у нього змін.

Про це "Українським новинам" сказав заступник голови робочої групи при Міністерстві юстиції з доопрацювання закону про люстрацію Карл Волох.

"Я постійно спілкуюся із головою Верховного суду Ярославом Романюком. Він обіцяє відкликати подання в КС, як тільки будуть внесені зміни в закон про люстрацію", – сказав він.

Зокрема, зі слів Волоха, суд наполягає на необхідності законодавчого врегулювання роботи тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Також суд виступає за люстрацію виключно тих суддів, які виносили незаконні рішення проти євромайданівців, скасовані судами вищих інстанцій.

Волох повідомив, що робоча група при Мін'юсті має намір при підготовці змін у закон про люстрацію передбачити продовження строку роботи тимчасової спецкомісії, зміну порядку її формування й введення оплати її членам.

Волох заявляє, що зміни в закон про люстрацію будуть підготовлені в лютому, і в них будуть враховані всі побажання Верховного суду.

Він також упевнений, що до цього часу КС не почне розглядати подання про неконституційність норм цього закону.

Волох вважає, що пленум Верховного суду вирішив звернутися в КС під тиском і не розраховував на суспільний резонанс цього вчинку.

Як відомо, 17 листопада 2014 року Верховний суд звернувся до КС із проханням визнати неконституційними низку норм закону про люстрації, що стосуються люстрації суддів.

Венеціанська комісія також має претензії до деяких норм закону.

12 січня Мін'юст створив робочу групу із доробки закону про люстрацію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News