Міхалков, Пореченков і Рогозін хочуть воювати "за уми" в "патріотичному інтернеті"

Вівторок, 13 січня 2015, 16:26

"Російське воєнно-історичне товариство" закликає керівництво Росії почати "ідеологічний контрнаступ" і вести війну за свідомість людей через патріотичні інтернет, телебачення й радіо.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті товариства 13 січня, під якою підписалися 15 діячів, зокрема віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін, міністр культури РФ Володимир Мединський, режисер Микита Міхалков і актор Михайло Пореченков.

"Початок року 70-річчя Великої Перемоги затьмарено безпрецедентною за зухвалістю й брехливістю заявою українського прем'єра Арсенія Яценюка про "вторгнення СРСР у Німеччину й на Україну", зробленою в ефірі німецького ТБ. Це пролунало на тлі смолоскипової ходи бандерівської мерзоти в його країні й підтримки українським міністерством культури (!) знесення всіх пам'ятників радянської епохи", - говориться в заяві.

"Відмова влади Німеччини коментувати цинічне знущання над історією у виконанні Яценюка багатократно погіршило ситуацію", - вважають підписанти, тоді як МЗС Німеччини відреагувало.

"Цей перший залп по історичній правді, який дали Яценюк і його айнзац-команда в рік 70-річчя Великої Перемоги, ми не можемо проігнорувати. Не можемо піддаватися безтурботності Європи, де скандування "Я Шарлі!" заглушає гуркіт артилерійських залпів української армії по мирних містах Донбасу", - заявляють вони.

На думку членів "Російського воєнно-історичного товариства", президент Росії Володимир Путін "відроджує могутність" російської армії й флоту, які розтрощили 70 років тому європейський нацизм, тому що "сильна армія – найкраща гарантія миру".

"Але в умовах XXI сторіччя нова війна – війна за уми – ведеться з тією ж нещадністю, як доводилося битися нашим дідам у Севастополі, під Сталінградом і в битві за Берлін", - вважають автори заяви.

"Нам не можна "проспати" молодь. Нам необхідна консолідація держави й суспільства на основі цінностей, прищеплених нашою історією. Нам потрібен патріотичний тренд у суспільній свідомості. Потрібні фільми, книги, виставки, сучасні відеоігри, потрібен патріотичний інтернет, патріотичне радіо й ТБ", - закликають ці російські діячі й політики.

"Проти нас – а отже, проти правди, – почався новий бліцкриг. Ми повинні виступити на підтримку президентського курсу й перейти в ідеологічний контрнаступ по всьому фронту – у цій війні за розуми", - стверджують вони.

Як відомо, Росія веде інформаційну війну проти України, російською пропагандою просочена переважна частина матеріалів федеральних ЗМІ, відео- і телепродукції РФ.