Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС Німеччини відреагував на заяви Яценюка

Понеділок, 12 січня 2015, 16:23

МЗС Німеччини прокоментував ноту МЗС Росії з проханням роз'яснити офіційну позицію Берліна з приводу слів Арсенія Яценюка про вторгнення СРСР до Німеччини.

Позицію МЗС озвучив його представник Мартін Шефер (Martin Schäfer), передає Deutsche welle.

Прем'єр-міністр України, як і будь-який політик або громадянин у Німеччині, має можливість висловити свою точку зору в ЗМІ, заявив Шефер на урядовій прес-конференції в понеділок, 12 січня, в Берліні.

За його словами, "це - вираження свободи, яка для нас дуже важлива".

"Тому питання про інтерпретацію висловлювань слід скеровувати не уряду Німеччини, а автору цих заяв", - вказав Шефер.

При цьому представник німецького МЗС нагадав, що "нацистська Німеччина під час Другої світової війни вела страшну загарбницьку війну проти Радянського Союзу", яка стала причиною "невимовних страждань незліченної кількості росіян, українців та інших громадян СРСР".

"Позиція Німеччини щодо цього періоду її історії гранично ясна, а позиція уряду ФРН залишається абсолютно незмінною", - підкреслив Шефер.

7 січня Яценюк в ефірі ARD закликав не дати шансу РФ повторити "подвиги" СРСР і окупувати чужі території, згадавши у цьому зв'язку "вторгнення СРСР в Україну, і, зокрема в Німеччину".

МЗС України заявив, що прем'єр Арсеній Яценюк в інтерв'ю німецькому ARD говорив про те, що нинішня Росія вважає нормальним явищем фізичну й ідеологічну окупацію чужих територій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування