Увечері бойовики припинили обстріл нового терміналу Донецького аеропорту

Вівторок, 13 січня 2015, 22:16

Медіацентр АТО повідомляє, що приблизно з 16-ої години у четвер бойовики припинили обстріл нового терміналу Донецького аеропорту.

Такі дані станом на 21:00 оприлюднені на Facebook-сторінці організації.

"Після загострення обстановки у першій половині дня, новий термінал летовища, який захищають наші військовослужбовці, о 16.00 ще раз був підданий обстрілу з стрілецької зброї та озброєння танку. Після нанесення удару у відповідь, обстріл припинився", - йдеться у повідомленні.

"З того часу, станом на 21.00, бойовики вогонь не відкривали. Новий термінал перебуває під контролем українських військових", - зазначили у медіацентрі АТО.

Водночас, згідно з інформацією, о 19 годині терористи обстріляли з "Градів" населений пункт Піски поблизу аеропорту.

Загалом, за даними медіацентру, ситуація в зоні проведення антитерористичної операції залишається складною.

"За період з 6 до 18 години сьогоднішнього дня незаконні збройні формування 57 разів обстріляли позиції наших військових. Бойовики, як і раніше, відкривають вогонь з важкого озброєння – танків, самохідної артилерії, реактивних систем залпового вогню", - сказано в повідомленні.

"Впродовж дня під вогонь терористів потрапили 25 населених пунктів та позицій наших військових поблизу них", - зазанчили в медіацентрі АТО.

"Уже другий день поспіль найскладніша ситуація в районі донецького аеропорту та найближчих до нього населених пунктів, а також на Дебальцівському напрямку", - йдеться у заяві.

Раніше повідомлялося, що упродовж доби в аеропорту Донецька поранено шість українських військових.

Окрім того, вдень 13 січня проросійські бойовики завдали артилерійського удару по блокпосту сил АТО під Волновахою, потрапивши в автобус із мирними жителями. Внаслідок цього 12 людей загинуло, а 16 отримали поранення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування