Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОБСЄ: Є домовленість припинити вогонь біля Донецького аеропорту для спільного патрулювання

Середа, 14 січня 2015, 18:03

ОБСЄ домовилася про спільне патрулювання території донецького аеропорту, щоб не допустити надалі загибелі мирних жителів, що мешкають на прилеглих територіях.

Про це заявив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг на брифінгу в Донецьку, повідомляє російський "Інтерфакс".

"Ми домовилися про встановлення режиму припинення вогню та спільне патрулювання території аеропорту. На жаль, режим припинення вогню не протримався довго, це не дало змоги нам сьогодні вирушити до аеропорту", - сказав він.

Проте Хуг пообіцяв докласти зусиль, щоб уникнути загибелі мирних жителів, які мешкають на прилеглих до аеропорту територіях.

"На нашій завершальній зустрічі ми погодилися докласти максимум зусиль, щоб режиму тиші було дотримано й навколо аеропорту, щоб уникнути загибелі мирних жителів", - заявив він.

Окрім того, Хуг підтвердив створення спільного органу для розслідування обстрілу пасажирського автобуса поблизу Волновахи.

"Наша місія виступила з ініціативою для зацікавлених сторін заснувати спільний орган, до складу якого входитимуть представники спільного центру з контролю й координації від України, Росії та "ДНР" з метою проведення ними спільного незалежного розслідування того, що сталося", - заявив він.

Хуг повідомив, що "слідчі дії будуть проводитися паралельно тому кримінальному розслідуванню, яке має бути ініційоване урядом України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування